Ingredientai
200 g virtų laukinių ryžių
200 g virtų raudonųjų bolivinių balandų
200 g virto bulguro
50 g skrudintų smulkintų graikiškų riešutų
50 g skrudintų smulintų karijų
50 g pistacijų
50 g džiovintų spanguolių
50 g džiovintų abrikosų (juos smulkiai supjaustykite)
50 g auksinių razinų
50 g rudųjų razinų
50 g šviežių granatų sėklų
4 vnt. šalotinių svogūnų (plonai supjaustykite)
1/4 vnt. didelio raudonojo svogūno (susmulkinkite)
120 ml alyvuogių aliejaus (užpilui)
5 šaukštai obuolių sidro acto (užpilui)
1 šaukštelis saldžiųjų garstyčių (užpilui)
Druskos ir pipirų (užpilui)
Paruošimo būdas:
1. Visus salotų ingredientus (išskyrus kruopas) suberkite į didelį indą.
2. Sumaišykite padažo ingredientus ir pilkite į salotas tiek, kad nebūtų labai sausos. (Galima šiek tiek padažo pasilikti ir supilti prieš pat patiekiant).
3. Salotų indą uždenkite ir palikite šaldytuve. O tuo metu užvirkite 6 puodelius vandens ir suberkite laukinius ryžius, virkite kol suminkštės (apie 30 min.). Jei reikia - įpilkite daugiau vandens. Tuomet nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
4. Taip pat virkite buluro kruopas ir bolivinę balandą, tik trumpiau - apie 15min.
5. Išvirusias kruopas sumaišykite su kitais ingredientais,
Receptą dovanoja šefas Deivydas Praspaliauskas