Trijų grūdų veganiškos salotos

Ingredientai

200 g virtų laukinių ryžių

200 g virtų raudonųjų bolivinių balandų

200 g virto bulguro

50 g skrudintų smulkintų graikiškų riešutų

50 g skrudintų smulintų karijų

50 g pistacijų

50 g džiovintų spanguolių

50 g džiovintų abrikosų (juos smulkiai supjaustykite)

50 g auksinių razinų

50 g rudųjų razinų

50 g šviežių granatų sėklų

4 vnt. šalotinių svogūnų (plonai supjaustykite)

1/4 vnt. didelio raudonojo svogūno (susmulkinkite)

120 ml alyvuogių aliejaus (užpilui)

5 šaukštai obuolių sidro acto (užpilui)

1 šaukštelis saldžiųjų garstyčių (užpilui)

Druskos ir pipirų (užpilui)

Paruošimo būdas:

1. Visus salotų ingredientus (išskyrus kruopas) suberkite į didelį indą.

2. Sumaišykite padažo ingredientus ir pilkite į salotas tiek, kad nebūtų labai sausos. (Galima šiek tiek padažo pasilikti ir supilti prieš pat patiekiant).

3. Salotų indą uždenkite ir palikite šaldytuve. O tuo metu užvirkite 6 puodelius vandens ir suberkite laukinius ryžius, virkite kol suminkštės (apie 30 min.). Jei reikia - įpilkite daugiau vandens. Tuomet nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu.

4. Taip pat virkite buluro kruopas ir bolivinę balandą, tik trumpiau - apie 15min.

5. Išvirusias kruopas sumaišykite su kitais ingredientais,

Receptą dovanoja šefas Deivydas Praspaliauskas