Ingredientai
2 vienetai kiaušinių
100-150 gramų kvietinių miltų vandens
2-3 šaukštai pakepintų kanapių sėklų
1 sauja krapų ir dar žiupsnio papuošti...
150 gramų sūdytos silkės filė
aliejaus kepimui
Paruošimo būdas:
1. Ruošiame blynų tešlą: išplakame du kiaušinius, įpilame šiek tiek vandens ir po truputį suberiame miltus. Maišome šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi būti skystesnės konsistencijos nei grietinė.
2. Krapus smulkiai supjaustome ir kartu su kanapėmis sudedame į tešlą. Išmaišome.
3. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, uždedame du silkės gabaliukus, apkepame iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, apverčiame, pakepame dar kelias minutes. Papuošiame krapais ir skrudintomis kanapėmis.
Receptą dovanoja Beata Nicholson
Išradingas būdas sunaudoti silkę, jei lieka daugiau po švenčių.