Ryžių ir daržovių blyneliai

Ingredientai

500 g virtų bulvių (arba bulvių košės likučių)

1 puodelis virtų ryžių

2 nedideli svogūnai

2 nuskustos ir sutarkuotos morkos (gali būti virtos ir nepanaudotos mišrainei, tik jas reikės trumpiau kepinti)

Šiek tiek petražolių (kuriomis užmišote padekoruoti mišrainę per šventes :)

4 šaukštų aliejaus

Druskos

Paruošimo būdas:

1. Įkaitintoje keptuvėje šiek tiek pakepinkite svogūnus, vėliau įdėkite tarkuotas morkas ir kepkite kol suminkštės.

2. Sutrinkite bulves. Jos bus tai, kas apjungia visus produktus šiame patiekale.

3. Dubenyje sumaišykite trintas bulves su išvirtais ryžiais, pakepintais svogūnais ir morkomis. Įdėkite smulkiai pjaustytų petražolių lapelių, viską pasūdykite, įdėkite savo mėgstamų prieskonių.

4. Formuokite nedidelius storesnius blynelius ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

5. Kepkite 3-4 minutes, kol blyneliai taps auksiniai ir traškūs.

Į šį patiekalą pabandykite įtrauktiir kitas po švenčių likusias daržoves (brokolius, žiedinius kopūstus, žalius žirnelius), prieskonines žoleles ar grybus. 

Receptą rekomenduoja „Maisto banko“ kolegė Asta.