Beatos augaliniai burokėlių kotletukai su krienų padažu

Ingredientai

500 g virtų ar keptų burokėlių

300 g virtų miežinių kruopų

70 g krakmolo

30 ml sojų padažo

2 vnt. česnako skiltelių

1 šaukštelis maltų kalendrų sėklų

Druskos

Juodųjų pipirų

Krienų padažui:

1 stiklinės ir 3 šaukštų sojų pieno

1 šaukštelio krakmolo

1-2 šaukštų krienų

Salotų patiekti

Paruošimo būdas:

1. Virtas kruopas truputį patriname elektriniu truntuvu ir sudedame į erdvų dubenį. Ten pat šiaudeliais ar stambia burokine tarka įtarkuojame burokėlius. Beriame juodųjų pipirų, maltų kalendrų, įtarkuojame česnakus, supilame sojų padažą ir suberiame krakmolą. Viską gerai išmaišome.

2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Rankomis formuojame norimo dydžio kotletukus ir kepame ant vidutinės kaitros.

3. Gaminame padažą. Prikaistuvyje pakaitiname stiklinę sojų pieno. Atskirame mažame indelyje sumaišome dar kelis šaukštus sojų pieno su šaukšteliu krakmolo, gautą tyrelę supilame į prikaistuvį ir dar truputį pakaitiname, kol padažas sutirštės. Galiausiai įdedame vieną ar kelis šaukštus krienų, viską gerai išmaišome.

Puikus būdas sunaudoti virtas kruopas, jei pusryčiams jų prisivirėte per daug. Tinka naudoti ir grikius, miežius, perlines kruopas.

Receptą dovanoja Beata Nicholson