Gravad lax-sūdyta lašiša

Ingredientai

1 kg lašišos filė

120 ml druskos

75 ml cukraus

1 šaukštas baltųjų pipirų

100 g (pundelis) krapų

Garstyčių padažas:

2 šaukštai garstyčių

0,5 šaukštelio Dijono garstyčių

1 šaukštas cukraus

1 šaukštelis baltojo vyno acto

100 ml rapsų aliejaus

1 pundelis smulkintų krapų

Paruošimo būdas:

1. Susmulkinti krapus, sumaišyti druską, cukrų, pipirus.

2. Pusę mišinio ir pusę smulkintų krapų sudėti į plokščią, pailgą indą, dėti lašišą oda žemyn, suberti likusį mišinį ir lengvai įtrinti.

3.  Po 24 valandų apversti.

4. Po 48 val. išimti lašišą ir nuplauti po šaltu vandeniu. Vakumuota gali būti laikoma 5-7 paras šaldytuve.

Paruoštą lašišą galite naudoti salotoms, sumuštiniams ir t.t.

Salotos su lašiša :

100 g marinuotos lašišos

15 g salotų mišinio

10 ml aliejaus

10 ml citrinų sulčių

5-6 skiltelės apelsino be žievelės

5-6 skiltelės greipfruto be žievelės.

 

Į lėkštę sudėkite salotas, ant jų plonomis riekelėmis pjaustytą lašišą, šalia greipfruto ir apelsino skilteles, pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis.