Ingredientai
1 kg lašišos filė
120 ml druskos
75 ml cukraus
1 šaukštas baltųjų pipirų
100 g (pundelis) krapų
Garstyčių padažas:
2 šaukštai garstyčių
0,5 šaukštelio Dijono garstyčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis baltojo vyno acto
100 ml rapsų aliejaus
1 pundelis smulkintų krapų
Paruošimo būdas:
1. Susmulkinti krapus, sumaišyti druską, cukrų, pipirus.
2. Pusę mišinio ir pusę smulkintų krapų sudėti į plokščią, pailgą indą, dėti lašišą oda žemyn, suberti likusį mišinį ir lengvai įtrinti.
3. Po 24 valandų apversti.
4. Po 48 val. išimti lašišą ir nuplauti po šaltu vandeniu. Vakumuota gali būti laikoma 5-7 paras šaldytuve.
Paruoštą lašišą galite naudoti salotoms, sumuštiniams ir t.t.
Salotos su lašiša :
100 g marinuotos lašišos
15 g salotų mišinio
10 ml aliejaus
10 ml citrinų sulčių
5-6 skiltelės apelsino be žievelės
5-6 skiltelės greipfruto be žievelės.
Į lėkštę sudėkite salotas, ant jų plonomis riekelėmis pjaustytą lašišą, šalia greipfruto ir apelsino skilteles, pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis.