Vištienos blauzdelės alaus marinate

Ingredientai

5 vnt. vištienos blauzdelių

40 g alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis saldžiosios paprikos

1/2 šaukštelio malto kumino

1/2 šaukštelio Kajeno aitriosios paprikos

1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

3 skiltelės česnako (sutarkuokite)

150 ml šviesaus alaus

2 valgomieji šaukštai smulkintų laiškinių česnakų

1 šaukštas druskos

1/2 cukinijos (garnyrui)

1/2 baklažano (garnyrui)

1 paprika (išvalykite, išimkite sėklas)

1 vidutinio dydžio mėlynasis svogūnas

Alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:

1. Marinatui. Pirma sumaišykite alyvuogių aliejų su saldžiąja paprika, maltu kuminu, Kajano aitriąja paprika ir maltais juodaisiais pipirais, tada suberkite tarkuotas česnako skilteles ir supilkite alų. Paskatininkite druska, suberkite laiškinius česnakus.

2. Dubenyje sumaišykite vištieną ir marinatą, stopiai įmasažuokite marinato į kiekvieną mėsos gabelėlį.

3. Palikite pasimarinuoti šaldytuve bent porai valandų.

4. Kol mėsa marinuojasi, nuplaukite ir stambiais gabalėliais supjaustykite daržoves.

5. Sudėkite supjaustytas daržoves į dubenį, apšlakstykite aliejumi, apiberkite druska ir pipirais.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija ar kepimo popieriumi.

7. Kepkite vištieną ir daržoves 25-30 min. Iškepus pabarstykite laiškiniais česnakais.