Ingredientai
300 g miltų (persijotų)
200 g sviestas
200 g cukrus
5 g kepimo milteliai
4 vnt. kiaušiniai
100 g razinų
100 g smulkintų džiovintų abrikosų
10 g vanilinis cukrus
1 vnt. citrinos tarkuota žievė
1 vnt. apelsino tarkuota žievė
100 g šokolado (glaistui)
10 ml grietinėlės (glaistui)
Šiek tiek riešutų pabartymui
Paruošimo būdas:
1. Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
2. Įmuškite po vieną kiaušinį ir išsukite iki vientisos masės.
3. Maišant suberkite po truputį miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus džiovintus abrikosus, razinas ir išmaišykite.
4. Įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelę, gerai išmaišykite.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą.
6. Įkaitinkite orkaite iki 200 C laipsnių, kepkite apie 65 - 70 minučių
7. 7. Užvirinkite puodą su vandeniu, padėkite karščiui atsparų indą, sudėkite sulaužytą gabaliukais šokoladą, ištirpinkite, supilkite grietinėlę ir išmaišykitę iki vientisos masės, palaistykite atvėsusį keksą. Pabarstykite smulkintais riešutais.
Receptą dovanoja šefas Evaldas Žaliukas
Nuotraukos autorius Albertas Bartašius