Ingredientai
50 g sviesto
1 šakšto alyvuogių aliejaus
1 vieneto nedidelio poro
Žiupsnelio persilado arba skiltelę česnako
Pusės nedidelio brokolio
Pusės žiedinio kopūsto
2,5 litro vandens
4 kubelių daržovių sultinio
Saujos špinatų
Nedidelės stiklinės žaliųjų žirnelių
Trupučio šviežio muskato
Patiekimui: grietinės ar grietinėlės, trupučio kietojo sūrio
Paruošimo būdas:
1. Į puodą, kuriame virsime sriubą, dedame sviestą, pilame aliejų ir pakepiname kubeliais susmulkintą porą.
2. Suberiame persiladą, smulkintą brokolį, žiedinį kopūstą ir pupeles be skysčio, viską užpilame vandeniu.
3. Užvirus sudedame sultinio kubelius ir gerai išmaišome (žirnelius ir špinatus pasiliekame paskutinei minutei).
4. Leidžiame viskam pavirti apie 10–15 minučių, kad suminkštėtų brokoliai ir žiediniai kopūstai. Dabar jau ragaujame ir, jei ko trūksta, norime daugiau skonio ar sūrumo, įberiame druskos arba dar vieną sultinio kubelį.
5. Beriame žirnelius, špinatus ir dar 2 minutes leidžiame pavirti. Sutriname sriubą ir įtarkuojame truputį šviežio muskato. Jei norite, galite ją sušvelninti ir paglotninti – įpilti grietinėlės, prieš valgant įsidėti grietinės ar užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio.
Gardi žalia sriuba yra malonumas ir akiai, ir pilvui. O šią sriubą valgo net vaikai. Į ją dedu visko, kas žalio po ranka, nes šiai sriubai tinka ir storesni brokolių kotai, ir, žinoma, žiediniai kopūstai. Sriubai skaninti siūlau rinktis porą, nes jis švelnesnis ir saldesnis. Mano šaldytuve visada būna šaldytų žirnelių, špinatų, o pavasarį reikalų nepagadins ir rūgštynės. Tobulo švelnaus skonio sriuba!
Beata