Duona „Focaccia“

Ingredientai

1 kg miltų

500 - 600 ml šilto vandens ( < 35C )

10 g šlapių mielių

10 g cukraus

5 g jūros druskos

1 a/š „Maldon“ arba rupios druskos pabarstymui

80 ml aliejaus, papildomai formos patepimui

1 v/š džiovinto raudonėlio

1 v/š šviežio smulkinto rozmarino

1 v/š šviežio smulkinto čiobrelio

Papildomai džiovinti ar švieži vyšniniai pomidorai

Paruošimo būdas:

1. Persijokite miltus ir sumaišykite su džiovintu raudonėliu.

2. Į didelį dubenį sudėkite mieles, suberkite cukrų, išsukite mediniu šaukštu.

3. Suberkite miltus į dubenį su mielėmis, suberkite druską.

4. Maišant mediniu šaukštu, po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kad nebūtų gumuliukų.

5. Supilkite aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.

6. Kepimo indą ( geriau storasienis ) ištepkite aliejumi ir sudėkite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad iškiltų.

7. Jei naudosite pomidorus, sudėkite juos ant tešlos ir lengvai paspauskite, bet nesutraiškykite.

8. Pabarstykite „Maldon“ arba stambia druska, smulkintomis žolelėmis.

9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, kepkite apie 30 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, jei tešla nelimpa, duona iškepusi.

Receptą dovanoja šefas Evaldas Žaliukas