Ingredientai
150 g cukraus
75 ml grietinėlės
75 g kokosų kremo
35 g sviesto
20 g kokosų aliejaus
Žiupsnelis druskos
Kokoso drožlių
Paruošimo būdas:
1. Didesniame prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpiname cukrų. (Verdant cukraus nemaišome, tik vos pajudiname, pavartome prikaistuvį). Laukiame, kol neliks cukraus kristalų, mišinys bus skaidrios gintaro spalvos.
2. Tuo metu kitame puode pašildome grietinėlę ir kokosų kremą.
3. Nukeliame paruoštą sirupą nuo kaitros ir pamažu į jį supilame grietinėlę. Pilame labai atsargiai, pamaišydami metaline šluotele, nes skystis taškosi ir burbuliuoja.
4. Nustatę minimalią kaitrą, vis pamaišydami paverdame dar 10 min. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame šiek tiek atvėsti.
5. Tada įberiame druskos, sudedame sviestą, įpilame kokosų aliejaus ir viską gerai išmaišome rankiniu plaktuvu. Įmaišome ir kokosų drožlių.
6. Karamelę supilstome į stiklainėlius ir atvėsiname.
Receptą dovanoja šefas Deivydas Praspaliauskas