Žuvies maltinukai

Ingredientai

400 g bulvių (nulupti ir supjaustyti kubeliais)

500 g menkės (arba kitos baltos žuvies be odos)

4 šaukštai laiškinių česnakų (sukapokite)

2 šaukštai šviežių petražolių (sukapokite)

2 šaukšteliai Dižono garstyčių

100 g panko džiūvesėlių

1 citrina

Alyvuogių aliejaus

Druskos ir baltųjų pipirų

160 ml majonezo (Tartaro padažui)

1/2 šaukštelio Dižono garstyčių (Tartaro padažui)

1 šaukštas kaparėlių, sukapokite. (Tartaro padažui)

3 kornišonai, smulkiai supjaustykite. (Tartaro padažui)

1 mažas šalotinis svogūnas, gerai susmulkinkite. (Tartaro padažui)

1 šaukštelis petražolių, susmulkinkite. (Tartaro padažui)

Paruošimo būdas:

1. Pradėkite nuo padažo. dubenyje sumaišykite 125 ml majonezo, kapotus kaparėlius, kornišonus, Dižono garstyčias, smulkintus šalotinius svogūnus ir lapines petražoles.

2. Tuomet sudėkite bulves į pasūdyto vandens puodą ir užvirkite. Virkite 12 min. arba kol suminkštėja. Gerai nusausinkite ir sutrinkite. Pagardinkite druska bei pipirais ir atidėkite atvėsti,

3. Tada imkitės maltinukų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Aptepkite folijos lapą alyvuogių aliejumi ir į jo centrą dėkite žuvį. Ją pagardinkite pipirais ir druska, tada suvyniokite. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 20 min. Tuomet padėkite žuvį atvėsti.

4. Atvėsusią žuvį atsargiai supjaustykite stambiais gabalėliais. Nuo kepimo likusias sultis išsaugokite.

5. Sutrintas bulves sukrėskite į dubenį, įmaišykite česnako, petražolių, Dižono garstyčių ir panko džiuvesėlių. Įdėkite 2 šaukštus likusio žuvies skysčio ir pačią supjaustytą žuvį, citrinos žieveles.

6. Įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite iki vienalytės masės. Jei norisi, dar pagardinkite prieskoniais.

7. Iš mišinio formuokite 7-8 cm skersmens žuvies maltinukus. Sudėkite juos į indą ir 15 min. atvėsinkite šaldytuve.

8. Įkaitinę keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite maltinukus iš abiejų pusių ant stiprios ugnies (3-4 min.), kol abi pusės dailiai apskrus.

9. Maltinukus patiekite su Tartaro padažu ir salotų lapais.